Jill Miller., BODY by BREATH. Physical and emotional resilience

logo van adem en koude training. een sneeuwvlok in blauw met de tekst adem & koude training
omslag boek blauw met witten en gele letters.Jill Miller., BODY by BREATH. Physical and emotional resilience
Logo MCH Training & Coaching

Adem een trouwe bondgenoot

Ademhaling is een essentieel teken van vitaliteit dat je gezondheid weerspiegelt. Het is een hulpmiddel dat je altijd en overal kunt inzetten. In de moderne wereld wordt de ademhaling echter bedreigd door stress, ziekten, luchtvervuiling, wereldwijde instabiliteit en de moderne leefomstandigheden die ons lichaam immobiliseren achter bureaus, in auto’s en op banken.

Hoewel je nog steeds onder deze druk kunt ademen, tast het langzaam je gezondheid aan en beïnvloedt het elk systeem in je lichaam. Het verbeteren van slechte ademhalingsgewoonten kan je leven transformeren en je kunt je ademhaling benutten voor een betere gezondheid, zodat elk aspect van je lichaam weer optimaal functioneert.

Jill Miller, mede-oprichter van Tune Up Fitness Worldwide, is een vooraanstaand denker in het toepassen van fasciale onderzoeken gecombineerd met innovatieve ademhalingstechnieken die de structuur van je fascia en andere weefsels fundamenteel veranderen. Haar wetenschappelijk onderbouwde methoden verlagen stress, verbeteren de houding, passen littekenweefsel aan, verhogen prestaties en transformeren het zenuwstelsel.

Body by Breath

In haar boek “Body by Breath” biedt ze alle middelen om de kracht van ademhaling te benutten voor optimale fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Dit boek leert je hoe je je ademhalingspatroon in kaart kunt brengen en kunt bepalen welke delen van je lichaam bijdragen aan of afbreuk doen aan je ademhalingsefficiëntie, van voeten tot gezicht tot gevoelens.

Je zult meer lichaamsbewustzijn ontwikkelen en een reeks positieve effecten ervaren, waaronder:

Gezonde spijsvertering en slaap
Verbeterde cognitieve functie
Een elastisch sterke core
Versneld herstelvermogen

Zelfhulp bij pijn en blessures

Jill laat je zien hoe ademhaling en zelfmassage kunnen worden gebruikt als vormen van zelfzorg, met een rijkdom aan nieuwe hulpmiddelen en praktijken die je in je dagelijkse routine kunt integreren om je relatie met trauma te transformeren.

“Body by Breath” bevat een stapsgewijze handleiding voor elke oefening, full-color foto’s en succesverhalen van mensen die Jill’s technieken hebben toegepast. Het boek bevat ook een speciaal gedeelte voor zwangere vrouwen, waarin wordt uitgelegd hoe ademhalingstechnieken kunnen worden gebruikt voor prestaties en herstel voor, tijdens en na de bevalling.

Omarm de kracht van je ademhaling om herstel, belichaming en veerkracht te bereiken.

Over de auteur

Jill Miller, C-IAYT, ERYT, is mede-oprichter van Tune Up Fitness Worldwide en de bedenker van de zelfzorgfitnessformaten Yoga Tune Up en The Roll Model Method. Met meer dan 30 jaar studie in anatomie en beweging is zij een pionier in het verbinden van de werelden van fitness, yoga, massage, atletiek en pijnmanagement. Ze staat bekend als de “Teacher’s Teacher” en heeft duizenden bewegingstrainers, clinici en manuele therapeuten opgeleid om haar revolutionaire zelfzorgfitnessprogramma’s wereldwijd te integreren in sport- en medische faciliteiten. Als de ontwikkelaar van enkele van ’s werelds beste mobiliteitstools heeft zij originele programma’s gecreëerd voor 24 Hour Fitness, Equinox, YogaWorks en verschillende professionele sportteams. Haar team van meer dan 500 trainers helpt je beter te leven in je lichaam, met de nadruk op proprioceptie, mobiliteit, ademhalingsmechanica en herstel.

Ze heeft casestudy’s gepresenteerd op het Fascia Research Congress en conferenties van de International Association of Yoga Therapy. Ze heeft de zeldzame gave om complexe fysiologische en biomechanische informatie om te zetten in toegankelijke, relevante bewegingen die haar studenten helpen pijn, disfunctie en letsel te transformeren in robuuste fitheid. Jill is de voormalige anatomiecolumnist voor Yoga Journal Magazine en is verschenen in The New York Times, Wall Street Journal, Shape, Men’s Journal, Good Housekeeping, Women’s Health, Yoga Journal en Self, en op de Today Show, Good Morning America en het Oprah Winfrey Network. Ze is de maker van tientallen programma’s, waaronder samenwerkingen met Tom Myers, Katy Bowman en Kelly Starrett, DPT. Ze is de auteur van de internationale bestseller “The Roll Model: A Step by Step Guide to Erase Pain, Improve Mobility, and Live Better in Your Body”. Ze is een mede-auteur over het onderwerp zelf-myofasciale release in het medische leerboek “Fascia, Function and Medical Applications”.

VERANTWOORDING

De aanbevolen boeken benadrukt de eigen verantwoordelijkheid van de lezer in het interpreteren en toepassen van de aangeboden kennis.