Samuel Ganus., Adem Therapie

logo van adem en koude training. een sneeuwvlok in blauw met de tekst adem & koude training
licht blauw/groene boekomslag. letters adem therapie. gekleurde longen met bloemetjes in wit en oranje
Logo MCH Training & Coaching

Samuel Ganus is yoga- en meditatie-instructeur, ayurvedisch therapeut, ademhalingstherapeut, sofroloog en trainer. Tijdens zijn vele reizen naar India specialiseerde hij zich in oude ademhalingsmethoden (pranayama’s) onder de grootste meesters.

Een ademhalingstherapie

Op basis van deze kennis ontwikkelde hij spirotherapie, een ademhalingstherapie waarin hij jaarlijks veel mensen opleidt. Zijn uitgebreide ervaring en diepgaande kennis maken dit boek tot een onmisbare gids voor iedereen die de kracht van ademhaling wil ontdekken en benutten.

De sleutels tot het begrijpen

Ademtherapie biedt de sleutels tot het begrijpen van de voordelen van ademhaling door een historische, wetenschappelijke en praktische benadering. Het boek gaat diep in op de geschiedenis van ademhalingstechnieken, de wetenschap erachter, en hoe je deze technieken in je dagelijks leven kunt toepassen.

50 ademhalingstechnieken

Stapsgewijze methoden worden uitvoerig beschreven: nauli, prachhardana, ujjayi, hartcoherentie, tummo en meer. Meer dan 50 ademhalingstechnieken worden duidelijk uitgelegd en zijn eenvoudig toe te passen, ongeacht je ervaring of achtergrond. Elke techniek is voorzien van gedetailleerde instructies en tips voor optimale resultaten.

Ademhaling die bij jou past

Het boek bevat ook themasessies zoals ontspanning, detox, vitaliteit en focus. Deze sessies helpen je om programma’s samen te stellen die passen bij je specifieke behoeften en de weldaden die je zoekt. Of je nu op zoek bent naar meer energie, een betere nachtrust, of gewoon wat rust en ontspanning, er is altijd een techniek die bij je past.

VERANTWOORDING

De aanbevolen boeken benadrukt de eigen verantwoordelijkheid van de lezer in het interpreteren en toepassen van de aangeboden kennis.