Een kwalitatief hoogstaand ijsbad zonder ijsblokken

 

Een kwalitatief hoogstaand ijsbad zonder ijsblokken, maar met superieure techniek! Het koelen van een ligbad is niet altijd eenvoudig, vooral in de zomer wanneer je bijvoorbeeld om 9 uur ’s morgens wilt gaan werken. Is het water dan nog koud en schoon genoeg? En waar haal je 40 kilo ijsblokken vandaan? Het organiseren hiervan kost al snel 30 euro per keer aan ijsblokken en deze moeten ook nog eens op tijd geleverd worden. Hoe krijg je in de zomer het water koud als het kraanwater 20 graden is? De Oso Polar biedt continu een temperatuur van 2 tot 10 graden of kan in een ommezwaai op de gewenste temperatuur gebracht worden voor het optimale ijsbad.

Altijd een schoon ijsbad

De Oso Polar filtert het water, waardoor jouw ijsbad altijd schoon en direct beschikbaar is. Dit maakt het mogelijk om dagelijks of meerdere keren per week een ijsbad te nemen. De techniek is doordacht, stabiel en van de beste kwaliteit, zodat je jarenlang kunt genieten en dagelijks de voordelen van een ijsbad kunt ervaren. Het is een kwestie van ‘plug and play’: twee koppelingen op het ijsbad aansluiten en de stekker in een geaard stopcontact steken, geschikt voor zowel binnen als buiten. Het is een pronkstuk onder de veranda, in de tuin of bij de sauna. Wij zijn toegewijd aan circulair ondernemen, daarom is de Oso Polar gemaakt van een 500 liter wijnvat dat al eerder zijn dienst heeft bewezen.

IJsbad voor buiten en binnen

Het filtersysteem zorgt ervoor dat het water continu schoon blijft en in beweging is. Hierdoor kan de Oso Polar ook niet bevriezen als het buiten min 10 graden wordt. De Oso Polar is uitgerust met een filtersysteem dat je regelmatig eenvoudig kunt schoonmaken, binnen een minuut. Eenmaal opgewarmd, werkt de Oso Polar in fluistermodus, waarbij het filtersysteem draait zonder enig hoorbaar geluid. De techniek achter de Oso Polar is zowel binnen als buiten getest en kan in de wintermaanden buiten blijven staan, mits het filter aan blijft.

Kwalitatieve materialen

Alle koppelingen, slangen en verbindingen van de Oso Polar zijn van hoogwaardige en kwalitatieve materialen gemaakt. Wij maken geen gebruik van kunststof baden, om te voorkomen dat toxische stoffen die in plastic verwerkt zijn in ons lichaam terecht kunnen komen.

Zuinig in energieverbruik

Wat betreft het energieverbruik: eenmaal gevuld en op temperatuur zijn de kosten om het ijsbad op temperatuur te houden extreem laag. Met de huidige energietarieven gaat het om ongeveer 40 eurocent per dag. Wanneer het bad opnieuw gevuld wordt, is het binnen enkele uren weer op 3 tot 10 graden. Uit onze tests blijkt dat water van 25 graden in 4,5 uur naar 3 graden gebracht kan worden. Kraanwater is doorgaans niet warmer dan 20 graden in de zomer en 16 graden in de winter, waardoor de Oso Polar razendsnel weer op de gewenste temperatuur kan zijn na het verversen van het water.

Circulair bedrif

Als circulair bedrijf gebruiken wij wijnvaten uit Spanje en andere Zuid-Europese landen. Hierdoor kunnen de ijsbaden onderling wat van kleur verschillen. De trap en het zitje in het ijsbad zijn gemaakt van hardhout en zullen in de loop van de tijd, net als het ijsbad, ‘vergrijzen’. Eventuele kleurverschillen vervagen met de tijd.

Voor iedereen

De Oso Polar is een ijsbad dat niet misstaat in de tuin of onder de veranda. Hoe mooi is het om in de frisse buitenlucht te genieten van een enorme energieboost. De techniek is slim ‘verstopt’ in de trap, maar blijft eenvoudig toegankelijk voor eventueel onderhoud, zoals aan het filter. Met een inhoud van 450 of 500 liter biedt het ijsbad ook ruimte aan mensen met een groot postuur.

Een ijsbad nemen is een krachtig middel voor gezondheid

Het leven is een aaneenschakeling van uitdagingen die ons helpen groeien en ontwikkelen. Door onze cortisolniveaus bewust uit te dagen, ontdekken we vaak dat we veel veerkrachtiger en sterker zijn dan we ons realiseren. Een ijsbad nemen kan een krachtig middel zijn in dit proces van zelfontdekking.

Het adaptieve lichaam

Ons lichaam is verrassend aanpasbaar, meer dan we vaak denken. Dit wordt duidelijk bij het ondergaan van een ijsbad. Wanneer we onze woning constant op een comfortabele 21 graden houden, raakt ons lichaam hieraan gewend. Maar zodra de temperatuur daalt, voelen we al snel de kou.

Neem regelmatig een ijsbad

Deze aanpassingsvaardigheid van ons lichaam is niet beperkt tot het wennen aan temperaturen. Het gaat veel verder. Door regelmatig een ijsbad te nemen, trainen we ons lichaam en onze geest om beter om te gaan met stressvolle situaties. Het is een vorm van fysieke en mentale discipline die ons leert om onze ademhaling te beheersen, onze hartslag te verlagen en onze innerlijke kracht aan te boren.

Het ijsbad: Een metafoor voor het leven

Het ijsbad is meer dan alleen een test van uithoudingsvermogen; het is een metafoor voor het leven. Net zoals we ons aanpassen aan de schokkende kou van het water, leren we ons aan te passen aan de onverwachte uitdagingen die het leven op ons pad brengt. Het leert ons kalm te blijven onder druk, onze angsten onder ogen te zien en bovenal, te ontdekken hoe veerkrachtig we werkelijk zijn.

Ontdek jou persoonlijke groei

Dus, de volgende keer dat je voor een ijsbad staat, denk dan niet alleen aan de kou. Denk aan de kracht en controle die je over jezelf kunt winnen. Het ijsbad is niet alleen een fysieke uitdaging; het is een reis naar zelfontdekking en persoonlijke groei.

Neem gerust contact met ons op!

logo van adem en koude training. een sneeuwvlok in blauw met de tekst adem & koude training