IJsbaden: een schokkend goed idee!

Vaak beginnen mensen met een rilling en een uitroep van “Een ijsbad? Mij niet gezien, brrr…” wanneer ik over ijsbaden begin. Maar laat me je meenemen in het verhaal van een dappere coachee die besloot deze uitdaging aan te gaan.

De magie van een ijsbad

Stel je voor: jezelf onderdompelen in water van slechts 5 graden Celsius. Het klinkt misschien als een beproeving, maar het is een reis naar het ontdekken van je innerlijke kracht en het betreden van de wereld van koude-immuniteit. Een correcte ademhaling speelt hierbij een sleutelrol. In de winter lijkt ons immuunsysteem soms in winterslaap te zijn. Voor sommigen betekent dit dat ze bij de kleinste kou al ziek worden.

Cortisolspiegel in balans

Een te hoog cortisolniveau, het stresshormoon, kan schadelijk zijn. Ijsbaden helpen niet alleen je immuunsysteem te versterken, maar ook je stressniveau te verlagen. Dus, beste lezer, als je op zoek bent naar een manier om je immuunsysteem te versterken en een spannende uitdaging aan te gaan, overweeg dan een ijsbad. Vergeet niet om je ademhaling te controleren en jezelf moed in te spreken. Begin altijd onder begeleiding en laat je niet afschrikken door de eerste koude schok. Je lichaam en immuunsysteem zullen je dankbaar zijn. En terwijl je daar zit, bedenk dan dat je niet alleen je lichaam versterkt, maar ook werkt aan een stressvrijer leven.

“Between stimulus and response, there is a space. In that space lies our freedom and growth.”

header adem en koude header. kleuren oranje en rose met de woorden Inhale en exhale

“Between stimulus and response, there is a space. In that space lies our freedom and growth.”

2024 in het teken van zelfontdekking en groei

Het nieuwe jaar 2024 is als een nieuw canvas, klaar om beschilderd te worden met onze dromen, acties en momenten van vreugde. Laten we dit jaar benaderen met de wijsheid van het verleden, maar met de frisheid en het enthousiasme van een nieuw begin. In 2024 nodig ik jullie uit om samen met mij de reis van zelfontdekking en groei voort te zetten. Laten we de uitdagingen die op ons pad komen omarmen als kansen om te leren en te groeien. Laten we de schoonheid in de kleine dingen waarderen en de momenten van stilte koesteren, waarin we onze innerlijke stem kunnen horen.

Neem gerust contact met ons op!

logo van adem en koude training. een sneeuwvlok in blauw met de tekst adem & koude training